Skip to main content

5 tips voor radiatoromkasting – radiatorbekleding – tips voor het installeren van een radiator

5 tips voor radiatoromkasting – radiatorbekleding – tips voor het installeren van een radiator

radiator conversie

Overweegt u een radiatorombouw voor uw auto? Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt. Er zijn een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u uitzoekt hoeveel warmte de bestaande radiator van uw auto zal verliezen als u een nieuwe installeert. Houd daarnaast rekening met het type warmtewisselaar dat u gaat gebruiken. U moet er een selecteren met een kernvolume dat hoog genoeg is om uw huidige motorradiator te vervangen. Als u bijvoorbeeld een nieuwe radiator in uw VW-bus installeert, moet u er een kopen die 1,5 tot twee keer zo groot is als de originele radiator.

Zorg voordat je aan de slag gaat dat je kamer de juiste omstandigheden heeft voor warmtestraling ombouw radiator. Laat tussen je batterij en de radiator een opening van ongeveer 10 cm zodat de lucht naar het warmere gedeelte van de radiator kan stijgen. Als de radiator te dicht bij de muur staat, zal hij warmte afstaan aan de lucht erboven. Om ervoor te zorgen dat de radiator geïsoleerd is, moet u warmte-isolerend materiaal aan de kamer toevoegen. Een van de gemakkelijkste materialen om te gebruiken is een stuk schuimrubber bedekt met folie. Schuim is een geweldige warmte-isolator en blijft aan je muur plakken. Maar het is belangrijk op te merken dat hout uitdroogt als de temperatuur daalt, dus je zou een goedkoper alternatief zoals MDF kunnen overwegen.

Een goede radiatorombouw zal de hoeveelheid verspilde energie verminderen. Als de radiator in een groot plat paneel wordt gemonteerd, zal de verwarmde lucht niet terug kunnen stromen naar de radiator. Dit betekent dat de warmtewisselaar van uw auto veel effici├źnter kan zijn. Dit is vooral handig als u met de auto rijdt in een lagesnelheidszone waar de hoeveelheid luchtstroom te klein is. Een andere belangrijke factor om te overwegen is de grootte van de radiator. U moet een maat kiezen die bij uw voertuig past.

Klik hier om meer te lezen: 123ombouw