Skip to main content
auto tuning

De evolutie van de tuning van de auto

DescriptionCar Tuning is eigenlijk de wijziging van een voertuig om het te optimaliseren om een andere reeks gewenste prestatiespecificaties te plaatsen van degenen die aanvankelijk was bedoeld om te vervullen. Over het algemeen is dit meestal een verhoogde motorprestaties en / of dynamische handling-kwaliteiten, maar andere auto’s kunnen ook worden gewijzigd om een betere brandstofverbruik, krachtigere versnelling, soepelere werking of nog beter totale gaskilometers te geven. Tuning wordt over het algemeen bereikt door componenten fysiek te veranderen, zoals motoren, transmissies, banden, enz. Om ze bekwaam en efficiënter te laten werken tijdens het voldoen aan specifieke wettelijke vereisten. Het wordt vaak als illegaal beschouwd om een voertuig te wijzigen zonder deze essentiële vergunning- en inspectiecertificaten in veel rechtsgebieden.

Voorkomsten in technologie door de jaren heen hebben het voor bijna iedereen mogelijk gemaakt om hun eigen persoonlijke auto tuning- en modificatieprogramma’s te creëren. Sommige enthousiastelingen die op een frequentere basis presteren, hebben zeer krachtige en veeleisende criteria ontwikkeld als het gaat om welke wijzigingen ze graag maken en wat ze niet zullen doen. Sommige turbo-motoren kunnen bijvoorbeeld eenvoudigweg geen volledig potentieel bereiken totdat ze een bepaald vermogensniveau bereiken dat aanvullende verwerkingstadia vereist voordat het bereikbare vermogensniveaus worden bereikt. Anderen kunnen tonbocharged auto afstemmen door bepaalde componenten te vervangen, zoals luchtfilters, brandstofinjectoren en kleppen. Een turbo-motor wordt alleen echt turbocharged door de druk en stroming te vergroten en meer brandstof in een lagere druk te injecteren dan traditioneel toegestaan.

Auto-tuning heeft een lange traditie gehad om eeuwenlang terug te gaan en kan vaak worden gezien in verschillende Motorsport-disciplines. Tuning wordt gedaan in zowel analoge als digitale vormen, maar het doel blijft hetzelfde van het verbeteren van de prestaties.

Enkele van de meest voorkomende wijzigingen omvatten luchtfilters om ongewenste geuren en vocht uit het verbrandingsgebied, turbochargers, cilinderkopwijzigingen, inname- en uitlaatsystemen, pk-modificaties, transmissies en motorkapcommissificaties te verwijderen.

De Amerikaanse tuning-beweging begon na de Tweede Wereldoorlog, toen bedrijven superchargers produceerden om militaire voertuigen te passen. Turbochargers geven auto’s extra vermogen zonder de motor te veranderen of andere belangrijke modificaties te maken. Ze worden meestal gevonden op hoogwaardige auto’s zoals Lamborghinis. Supercars hebben ook geprofiteerd van afstemming omdat ze typisch een lager brandstofverbruik vereisen. Tuning is vooral handig voor sportwagens die niet snel zijn, maar meer snelheid en kracht nodig hebben.

Tuning gaat niet alleen om het sneller maken van auto’s. Sommige wijzigingen omvatten wieluitlijning, ophangkits, voor- en achterbumpers, banden, bodywork-modificaties en motorwijzigingen. Sommige van deze modificaties kunnen alleen worden gebruikt, terwijl anderen worden gebruikt in combinatie met anderen om een bepaalde look te produceren. Tuning is erg populair bij jongere mensen omdat veel van deze auto’s zijn aangepast door het toevoegen van koolstofvezel lichaamsdelen en wielen. Deze auto’s zijn meestal minder opzichtig en hebben lagere marktwaarden, waardoor ze geweldige investeringen zijn.

De populariteit van de tuning heeft geresulteerd in een enorme aanpassingsaanwijzingsindustrie. Gespecialiseerde aftermarket-modificatie Bedrijven verkopen duizenden producten. Tuning is een extreem veilig proces omdat de auto over het algemeen al in uitstekende vorm is wanneer het de dealer verlaat. Als er ooit een ongeluk of probleem is, is het de taak van de auto om het probleem op te lossen. Door de auto aan te passen, maakt het afstemmen het eigenlijk efficiënter en kan het soms de reparatiekosten verminderen en de algehele prestaties van de auto’s verhogen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl