Skip to main content

Domeinnamen verhuizen

Kosten van domeinnamen zijn al geruime tijd een gebied van verwarring. In de vroege dagen waren domeinnamen zeer betaalbaar en gemakkelijk te verwerven. Maar nu zijn de kosten geëscaleerd, heeft domeinnaamregistratie plotseling duurder gekregen dan veel mensen realiseren. U bent niet alleen verplicht om een nominaal bedrag uit te schellen om uw domeinnaam te registreren, maar u moet ook ook betalen voor de bijbehorende onderhoudskosten. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn en het is belangrijk dat u ze begrijpt voordat u uw domeinnaam kiest.

Als u kijkt naar de kostenstructuur van twee domeinnamen, die gratis is en één die is geregistreerd voor een bedrag, gaat u zien dat de vrije naam u niet zo veel geld op de lange termijn zal redden. Dat komt omdat wanneer u de kosten van hosting en onderhoud optelt, waarmee u waarschijnlijk een hogere kosten zult belanden. Dit komt omdat er andere kosten zijn die u moet dekken, zoals die van een domeinnaamhostingbedrijf. Terwijl sommige domeinnaam hostingbedrijven u de tools bieden die nodig zijn om uw domeinen te beheren, rekenen ze een vergoeding voor deze service. De kosten van dit soort diensten variëren meestal gebaseerd op het type service dat u nodig heeft.

Aan de andere kant, als u ervoor kiest om uw domeinnaam te registreren met een domeinregistrator, wordt u een vergoeding voor hun service in rekening gebracht. De meeste mensen voelen dat deze kosten een kleine zijn, maar het is niet, vooral wanneer u de voordelen beschouwt van een klant van een domeinregistrator. Eén voordeel is de mogelijkheid van het domeinnaam verhuizen.

Wanneer u een domeinnaam van een registrar koopt, gaat u waarschijnlijk een maandelijks vergoeding voor die domeinnaam. Hoewel deze kosten misschien klein lijken, is het erg belangrijk voor u als consument en kan het een grote invloed hebben op de hoeveelheid beschikbare ruimte wanneer u uw website moet starten. Daarom wordt een domeinregistratie die een onbeperkte ruimte voor uw domeinnamen biedt, sterk aanbevolen.

Ten slotte zijn er andere kosten in verband met uw domeinnamen die buiten onze controle staan. Als u bijvoorbeeld besluit om de naam van uw domein te wijzigen, moet u mogelijk een extra vergoeding betalen om de DNS-records voor uw domein over te dragen. Deze vergoeding wordt vaak een verandering van DNS-vergoeding genoemd. Terwijl sommige domeinregistrators stappen hebben ondernomen om u te voorzien van hulp bij het opzetten van uw DNS-records als u een noodzaak ervaart om een verandering te wijzigen, niet.

Al deze kosten kunnen echt optellen, vooral als u alleen gebruik maakt van uw domeinnamen voor korte perioden. Daarom, als u merkt in een situatie waarin u zult beginnen met het gebruik van uw domeinnamen voor een lange periode, wilt u misschien overwegen om de registratie van die domeinnamen naar een betaalde serviceprovider te verplaatsen. Mogelijk wilt u ook kijken naar het overbrengen van uw domeinregistratie naar uw nieuwe webhost wanneer u beweegt. Ongeacht wat u besluit te doen, het is belangrijk dat u de tijd neemt om al uw opties te overwegen voordat u beslissingen neemt over uw webhostingbehoeften voordat u verder gaat. Klik hier voor meer informatie: https://eigen-domein.com/