Skip to main content

Hoe een auto uit Duitsland te kopen

Veel mensen vragen zich vaak af hoe een auto van Duitsland naar de VS moeten importeren, maar de procedure is eigenlijk niet zo gecompliceerd. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste stappen volgen en uw Duitse voertuig zal binnen geen tijd op American Roads zijn. Voordat u zelfs begint na te denken over hoe u een auto uit Duitsland kunt importeren, is het belangrijk om precies te weten welke vormen nodig zijn. Het eerste dat u hoeft te doen, is een kopie van uw voertuigen VIN-nummer krijgen. U kunt dit nummer van de DMV in uw huisstatus krijgen, of als u een voertuig in Duitsland hebt gehuurd, het ministerie van Financiën in Berlijn.

U moet ook uw naam, adres en telefoonnummer geven. Vervolgens moet u beginnen met het onderzoeken van internet over het importeren van auto’s. Begin met online te gaan en alle verschillende soorten auto’s in de VS te onderzoeken. Kijk naar de Amerikaanse staten waar u de Duitse auto’s wilt importeren en kunt zien of een van hen in de gaten houdt.

U moet ook weten over speciale regels of voorschriften om auto’s te importeren. In de VS is het illegaal om elk soort niet-gelicentieerd Duits voertuig te besturen, zodat u een speciale licentie nodig heeft. Veel mensen die een Duitse auto willen importeren, kiezen ervoor om een niet-residentieel rijbewijs te gebruiken, wat volkomen legaal is. Ongeacht, het is illegaal om meer dan één niet-gelicentieerd voertuig in de VS te bezitten. Wanneer u de auto’s vindt die u wilt importeren, begin dan met het onderzoeken van het importproces.

De meeste mensen die auto’s willen importeren om ervoor te kiezen om naar hun plaatselijke dealerschap te gaan. Als u echter liever wat geld wilt besparen, kunt u nu online zoeken naar auto’s voor import in Duitsland of een ander land. Als je veel tijd aan je handen hebt, kun je zelfs in veilingsvermeldingen kijken. Deze optie kan iets minder effectief blijken te zijn. Een andere optie is om contact op te nemen met lokale dealers en distributeurs om te informeren naar de verkoop van Duitse auto’s. Soms zijn deze organisaties mogelijk niet geïnteresseerd in het verkopen van uw auto in het buitenland.

Ongeacht welke methode u kiest, zodra u een auto ontvangt voor import in Duitsland of een ander land, moet u ervoor zorgen dat het voertuig voldoet aan alle belangrijke delen van de Amerikaanse wetten. Veel staten vereisen voertuigfabrikanten om auto’s in de Verenigde Staten te bouwen en vereisen dat alle auto’s die in de VS zijn geïmporteerd om aan alle voorschriften te voldoen. Hoewel je misschien geld kunt besparen door je eigen voertuig niet te bouwen, is het nog steeds mogelijk om in de problemen te komen als je per ongeluk een auto importeert die niet voldoet aan alle voorschriften. Bovendien zijn de meeste buitenlandse auto’s aanzienlijk duurder dan hun binnenlandse tegenhangers, dus als u het zich kunt veroorloven om een Duitse auto te importeren, zou u dat moeten doen.

Zodra u de juiste locatie hebt gevonden om Duitse auto’s te kopen, moet u een betrouwbare auto-importmakelaar vinden. Een makelaar is iemand die auto’s koopt en verkoopt voor winst. U wilt ervoor zorgen dat uw makelaar goed thuis is in de wettelijke vereisten van elk land waar u van plan bent om uw importauto-bedrijf te bedienen. Het is ook een goed idee om een makelaar te gebruiken die ervaring heeft gehad met voertuigen uit dat land. Het is altijd beter om te gaan met iemand die auto’s in Duitsland heeft behandeld dan met iemand die nog nooit Duitsland heeft gezien. Het vinden van een betrouwbare makelaar kan het hele proces gemakkelijker en succesvoller maken.

Bezoek vanleersum.nl voor meer informatie