Skip to main content

Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Makelaars hebben veel banen. Lijstmakelaars onderhandelen bijvoorbeeld over een aantal verschillende aspecten van de verkoop van een huis, waaronder de prijs, sluitingskosten, garanties en vergoedingen. Een listing agent handelt ook juridische acties tijdens de verkoop af, zoals het voorbereiden en indienen van documenten voor de verkoop van de woning. Aan de andere kant scout een aankoopmakelaar woningen persoonlijk. Naast het onderhandelen namens hun klanten, informeren kopersmakelaars klanten over de woningmarkt in hun regio.

De prijs van een huis is een belangrijke factor om kopers aan te trekken en weg te houden Helm & Heus. Een hoge prijs kan kopers aantrekken, maar anderen afschrikken. Het is van cruciaal belang om het onroerend goed dienovereenkomstig te prijzen om maximale interesse van de koper te krijgen. Makelaars raden soms een lage prijs aan om een woning snel te verkopen. Het is echter geen goed idee om uw aanbiedingsprijs te verlagen. Vraag in plaats daarvan uw makelaar om een concurrerende prijsanalyse, zodat u weet dat u een eerlijke marktwaarde voor uw huis krijgt.

U kunt ook live-streamingtechnologie gebruiken om uw aanbieding voor verkoop uit te zenden. Op deze manier kunnen kijkers vragen stellen en interactie hebben met de makelaar. Naast de livestream kan de makelaar de woning ook op een intranet plaatsen. Als uw aanbiedingsconsult 's nachts plaatsvindt, overweeg dan om een verkoopbord voor onroerend goed op het onroerend goed te installeren en overweeg een bord 'binnenkort beschikbaar' toe te voegen. Zorg ervoor dat uw contacten, inclusief telefoonnummers en e-mailadressen, prominent op uw website worden weergegeven.

Site bezoeken voor meer info: Helm & Heus