Skip to main content
shea

Voordelen voor de huid van Shea Butter

Vrij Natuurlijk Sheaboter wordt al eeuwenlang als vochtinbrengende crème gebruikt en de hydraterende eigenschappen zijn door de geschiedenis heen bewezen.

Dit komt grotendeels door het feit dat dit natuurlijke ingrediënt met succes in veel producten is verwerkt. Bijvoorbeeld cosmetica zoals lotions, crèmes, vochtinbrengende crèmes en meer. De voordelen voor de huid van sheaboter zijn onder meer:

Het is vrij van geuren en kleuren.

Veel producten zitten tegenwoordig vol met tonnen onnodige chemicaliën, vaak geurstoffen genoemd. Deze worden simpelweg opgespoten om een lekkere geur af te geven waardoor een product beter ruikt. Hoewel geuren in sommige geïsoleerde gevallen gunstig kunnen zijn voor de huid (zoals ruiken naar bepaald fruit), mogen ze niet het enige zijn in een vochtinbrengende crème. Sheaboter is van nature geurvrij en het laat je huid heerlijk gehydrateerd achter zonder veel toegevoegde chemicaliën.

Het heeft een hoog smeltpunt, waardoor je huid tijdens de koude wintermaanden niet koud aanvoelt. Wanneer de boter aan de lucht wordt blootgesteld, stijgt het vochtgehalte, waardoor de huid nog meer vocht krijgt. Het voorkomt ook schade aan het huidoppervlak door koud weer.

Het is een volledig natuurlijk product.

Een van de voordelen voor de huid van Sheaboter is dat het volledig natuurlijk is. Er zijn zeer weinig kunstmatige ingrediënten in het product, dus er is geen risico op een allergische reactie of negatieve bijwerkingen. In feite ervaren veel mensen lichte bijwerkingen door het gebruik van bepaalde producten die met chemicaliën zijn gemaakt, maar geen enkele heeft enige nawerking. De meeste mensen zullen bijvoorbeeld milde tot matige roodheid in de huid van het gezicht ervaren na gebruik van producten die kunstmatige geurstoffen bevatten, maar geen enkele heeft nadelige effecten.

Het hydrateert. Sheaboter heeft natuurlijke genezende eigenschappen. Het staat bekend als een goede natuurlijke vochtinbrengende crème en het kan huidbeschadigingen herstellen en rimpels verminderen. Veel mensen vinden dat hun huid er gezonder uitziet dan voorheen vanwege de voordelen voor de huid van sheaboter. Bovendien is ook bewezen dat dit geweldige ingrediënt helpt om enkele van de meest voorkomende tekenen van veroudering, zoals rimpels en lijntjes rond de ogen, om te keren.

Dit product is geweldig voor alle huidtypes. Het is heel zacht en gemaakt met eenvoudige, natuurlijke ingrediënten. Als je een droge huid hebt, heb je het meeste baat bij het gebruik van dit product, maar als je een normale of vette huid hebt, wil je misschien andere producten gebruiken met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Zelfs degenen met een gecombineerde huid zouden dit product nog steeds moeten kunnen gebruiken, omdat het op alle delen van het lichaam kan worden gebruikt.

Helemaal Shea | Vrij Natuurlijk